Elomatic Logo

Intelligent Engineering

World map
Haku
Elomatic Oy

Tietosuojakäytäntömme

Julkaistu: 24.05.2018   

Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, se edellyttää, että keräämme ja käsittelemme sinua ja yritystäsi koskevia tietoja. Arvostamme yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet suojaamaan sitä. Tämä tietosuojaseloste sisältää tietoa siitä mitä henkilötietoja keräämme, millä periaatteilla tietojasi käsittelemme, sekä mitä oikeuksia ja vaikuttamismahdollisuuksia sinulla on tietojasi koskien. Noudatamme EU:n tietosuoja-asetusta (EU 2016/679) EU:n alueella. Elomaticilla on liiketoimintaa myös EU:n ulkopuolella. Näillä alueilla noudatamme kansallisia lakeja ja asetuksia, lisäksi toimimme EU:n tietosuoja asetuksen mukaisesti.

Elomatic Oy:n ja tytäryhtiöiden, myöhemmin Elomatic, henkilöstö käsittelee sinua koskevaa henkilötietoa tämän tietosuojaselosteen ja sovellettavan lainsäädännön ja asetusten mukaisesti, joten pyydämme sinua lukemaan tämän tietosuojaselosteen huolellisesti. Saatamme myös tehdä päivityksiä tähän tietosuojaselosteeseen lainsäädännön ja asetusten muuttuessa tai toimintamme kehittyessä. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista www-sivuillamme ja tiedotamme muutoksista henkilöille, jotka ovat markkinointi- ja asiakasrekisterissämme.

Käyttämällä palvelujamme, verkkosivustoamme tai ottamalla meihin yhteyttä, hyväksyt, että käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja tämän tietosuojaselosteen mukaisesti. Mikäli et hyväksy näitä ehtoja, emme pysty palvelemaan sinua. 

Elomaticilla on myös toimintaa EU:n ulkopuolella, joten joudumme käsittelemään henkilötietoja myös EU:n ulkopuolella. EU:n ulkopuolella toimimme EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

1. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Keräämme, säilytämme ja käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja vain ennalta määriteltyihin tarkoituksiin. Käyttötarkoituksia ovat:

  • Osaamisen ja palveluidemme kohdentamiseksi
  • www-sivujemme kehittämiseksi
  • Asiakasviestintä ja yhteydenottopyyntöihin vastaamiseksi
  • Sopimusvelvoitteidemme ja tarjoustoiminnan toteuttamiseksi
  • Oikeudellisten velvoitteiden ja vaateiden täyttämiseksi
  • Liiketoimintamme ja palveluidemme kehittämiseksi

2. Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mitkä ovat tiedon lähteet?

Keräämme sinua koskevia henkilötietoja, kun olet yhteydessä Elomaticiin tai kun käytät www-sivujamme tai myöhemmin käytät palvelujamme tai osallistut tapahtumiimme. Tämän lisäksi saatamme kerätä tietoja julkisista lähteistä ja rekistereistä, kuten Suomen Asiakastieto.

Keräämme ja analysoimme tietoa verkkosivustomme www.elomatic.com, resource.elomatic.com, blog.elomatic.com sekä intelligent-engineering.elomatic.com sivustojemme kävijä- ja käyttäytymisdataa Google Analytics ja SiteImprove -palvelun avulla sekä HubSpot markkinointiautomaatio ja Microsoft Dynamics -järjestelmällämme, jotta voisimme kehittää palvelujamme, www-sivujamme, asiantuntijasisältöjämme ja tapahtumiamme asiakaslähtöisemmiksi. Arvostamme yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet suojaamaan sitä. Tietojen tallennuksen.

turvallisuudesta lisää luvussa 6. Emme kerää ja tallenna sellaista dataa, kuten esimerkiksi: poliittista, uskonnollista, terveydellistä tai muita näihin rinnastettavia henkilökohtaisia tietoja.

Tyypillisesti saatamme saada suoraan sinulta seuraavia tietoja:

  • Etu ja Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • IP-osoitteet
  • Edustamasi yrityksen osoitetiedot
  • Titteli
  • Kiinnostuksen kohteesi ja ostohistoria
  • Toimintasi www-sivuillamme

Julkisista lähteistä kerättävät tiedot:

  • Käytössäsi olevien sosiaalisen median tilien käyttäjänimet
  • Yrityksesi liikevaihto ja muut talousluvut
  • Yrityksesi henkilöstömäärät
  • Yrityksesi osoite ja sijaintiedot
  • Yrityksesi Y-tunnukset
  • Yrityksesi tiedotteet ja uutiset

Suostumuksellasi käsiteltävät muut tiedot:

  • Sinulle kohdistettava sähköpostimarkkinointi
  • Kiinnostuksen kohteesi ja toimintasi www-sivuillamme
  • Www-sivujen kautta tilaamasi sisällöt ja siihen liittyvä toiminta
  • Järjestämiemme tapahtumien ilmoittautumiset sekä tapahtumaan liittyvä toiminta
  • Tilaamasi uutiskirjeet

3. Mikä on perusteena tietojesi tallentamiseen?

Huolehdimme siitä, että meillä on aina EU:n asetuksen edellyttämä peruste henkilötietojesi käsittelemiselle. Saatamme käsitellä henkilötietojasi usealla eri perusteella.

  • Käsittelemme tietojasi sopimuksen täytäntöön panemiseksi - artiklan 6, 1b nojalla, kun toimimme yritystemme välisen sopimuksen velvoittamana.
  • Olet mahdollinen tai nykyinen asiakkaamme ja tarjoamme palvelujamme sinulle. Tästä syystä käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun etumme - artiklan 6, 1f nojalla. Oikeutettu etumme on palveluidemme tarjoaminen sekä liiketoimintamme harjoittaminen ja kehittäminen.
  • Sinuun kohdistuvista tiedoista, johon olet antanut meille suostumuksesi, käsittelemme - artiklan 6, 1a nojalla.

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS (EU) 2016/679 – artikla 6

3.1. Kuka käsittelee tietojani ja luovutetaanko niitä kolmansille osapuolille?

Pääsääntöisesti markkinointi- ja asiakasrekisterissämme olevia henkilötietojasi käsittelee Elomaticin henkilöstö liiketoimintaan liittyviä tehtäviään suorittaessaan.

Saatamme ulkoistaa osan henkilötietojen käsittelystä, kuten osia henkilötietojen tallennukseen ja käsittelyyn liittyvistä tietojärjestelmistä. Huolehdimme tällöin muun muassa sopimuksin siitä, että tietojesi luottamuksellisuus säilyy ja tietoja käsitellään myös muutoin lainmukaisesti. Teemme tällöin tietosuojasopimukset ulkoistuskumppanimme kanssa.

Saatamme myös luovuttaa tietoja muutoin sopimusvelvoitteiden täyttämiseksi taikka lain tai toimivaltaisen viranomaisen sitä edellyttäessä. Saatamme myös luovuttaa tietojasi, mikäli olisimme osallisena yritys- tai liiketoimintakaupassa. Elomatic ei käy kauppaa henkilötiedoilla eikä luovuta niitä kolmansille osapuolille.

4. Luovutetaanko tietojani EU:n ulkopuolelle?

Henkilötietosi tallennetaan rekistereihin, jotka ovat EU:n tietosuoja-asetuksen piirissä. Rekistereihin on pääsy myös Elomaticin EU:n ulkopuoleisista tytäryrityksistä. Nämä tytäryritykset noudattavat EU:n tietosuoja-asetusta. Elomatic ei käy kauppaa henkilötiedoilla eikä luovuta tietoja kolmansille osapuolille.

Mahdolliset muut luovutukset EU:n ulkopuolelle koskevat ainoastaan tilanteita, jossa käyttämiemme järjestelmien palvelimet sijaitsisivat EU:n ulkopuolella. Mikäli näin tapahtuisi, huolehdimme siitä, että tietojesi käsittely, siirto ja tallennus toteutetaan lain edellyttämin perustein ja riittävin suojamekanismein. Käytämme myös järjestelmiä joiden palvelimet sijaitsevat EU:n ulkopuolella. Nämä palvelut esitetään luvussa 5.

4.1 Kauanko henkilötietojani säilytetään?

Emme säilytä henkilötietojasi pidempään kuin on tarpeellista tietojen käyttötarkoitukselle tai kuin sopimus tai asetus vaatii. Henkilötietojen säilytysajat voivat kuitenkin vaihdella käyttötarkoituksesta ja tilanteesta riippuen.

Mahdollisen asiakkaan tietoja säilytetään muutamasta viikosta useisiin kuukausiin jopa vuosiin. Asiakkaamme tietoja säilytämme niin kauan kuin asiakkuus on aktiivinen.

5. Miten tietojani säilytetään ja suojataan?

Tietojasi säilytetään palveluntarjoajamme palvelimilla sekä Elomaticin palvelimilla, jotka on suojattu alan yleisten käytäntöjen mukaisesti. Keräämämme ja käsittelemämme henkilötiedot pidetään luottamuksellisina, eikä niitä ilmaista muille, kuin niitä työssään tarvitseville taikka luottamuksellisesti ja rajoitetusti palvelusopimusten ja tietosuojasopimusten perusteella toimittajillemme. Pääsy henkilötietoihisi on suojattu käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin. Kaikki käyttämämme palveluntarjoajat noudattavat EU:n tietosuojaperiaatetta.

Alla lista käyttämistämme palveluntarjoajista sekä linkit heidän omiin tietosuojaperiaatteisiinsa.

* Palvelimet sijaitsevat EU alueen ulkopuolella mutta noudattavat EU:n tietosuoja-asetusta

Alla lista Elomaticin tiloissa sijaitsevista tietokannoista. Tietokannat sijaitsevat omilla palvelimillamme Suomessa. Tietokantapalvelimet on suojattu palomuurein

  • Microsoft Dynamics 365 asiakastietokanta.
  • Elowebdb tietokanta on Elomaticin oma tietokanta.

6. Tietojen antaminen

Jos et halua antaa henkilötietojasi tai salli tietojesi käsittelyä, emme pysty palvelemaan sinua ja täyttämään toimintamme tarkoitusta. Niinpä jos et halua, että käsittelemme tietojasi tämän tietosuojaselosteen mukaisesti, pyydämme, että et toimita meille mitään tietoja.

Mikäli käytät palvelujamme jotka edellyttävät rekisteröitymistä, velvoitamme, että rekisteröidyt palveluihimme oikeilla tiedoillasi.

7. Käytetäänkö verkkosivulla evästeitä ja mitä ne ovat?

Käytämme evästeitä verkkosivuillamme, jotta voisimme tarjota parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen sivuston kävijälle. Evästeet ovat lyhyitä tekstitiedostoja, jotka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän päätelaitteelle.

Verkkosivuston käyttäjä voi antaa suostumuksensa tai kieltää evästeiden käytön verkkoselaimensa asetuksista. Useimmat verkkoselaimet sallivat evästeet automaattisesti. Sallimalla evästeet voimme kehittää www-sivujamme ja tarjota sinulle parhaan mahdollisen käyttäjä- asiakaskokemuksen.

Evästeiden avulla voit käyttää sivuillamme olevia toimintoja ja päästä käsiksi myös suojattuihin ja rekisteröityihin osiin. Jos evästeiden käyttö on estetty, tietyt sivustosi osat eivät välttämättä toimi oikealla tavalla.

Hyödynnämme evästeitä palveluidemme ja verkkosivustomme kehittämiseksi, verkkosivuston käytön analysoimiseksi, sekä markkinoinnin kohdentamiseksi ja optimoimiseksi. Evästeet antavat meille tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivustoamme. Evästeitä käytämme myös verkkoympäristömme teknisen toimivuuden varmistamiseksi ja ylläpitämiseksi.

8. Millaisia oikeuksia ja vaikutusmahdollisuuksia minulla on?

Suostumuksen peruuttaminen

Mikäli käsittelemme tietojasi suostumuksesi perusteella, voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksen ilmoittamalla siitä meille, esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen marketingpolicy@elomatic.com.

Pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja sekä saada tietää mitä sinua koskevia henkilötietoja käsittelemme. Lisäksi sinulla on oikeus saada täydentäviä tietoja henkilötietojesi käsittelyn perusteista. (Artikla 15)

Oikeus saada virheet korjatuksi

Sinulla on oikeus pyytää, että korjaamme sinua koskevat virheelliset tai vanhentuneet taikka muuten puutteelliset henkilötiedot. (Artikla 16)

Oikeus kieltää suoramarkkinointi

Voit kieltää henkilötietojesi käsittelyn suoramarkkinointitarkoituksia varten lähettämällä sähköpostia osoitteeseen marketingpolicy@elomatic.com

Oikeus vastustaa käsittelyä

Mikäli käsittelemme henkilötietojasi yleisen edun taikka oikeutetun etumme perusteella, sinulla on oikeus vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä siltä osin, kuin käsittelylle ei ole olemassa sellaista huomattavaa syytä, joka syrjäyttäisi sinun oikeutesi taikka käsittely ei ole tarpeen oikeudellisen vaateen hoitamiseksi. Huomaathan, että tässä tilanteessa emme todennäköisesti pysty palvelemaan enää sinua. (Artikla 21)

Oikeus rajoittaa käsittelyä

Sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus vaatia, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä. (Artikla 18)

Oikeus saada tiedot siirretyksi

Mikäli olemme käsitelleet tietojasi suostumuksesi perusteella tai sopimuksen täyttämiseksi, sinulla on oikeus saada meille tai toiselle palveluntarjoajalle sähköisesti toimittamasi tiedot yleisesti käytetyssä muodossa. (Artikla 20)

8.1. Miten voin toteuttaa oikeuteni?

Voit toteuttaa edellä kuvatut oikeutesi ottamalla meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen marketingpolicy@elomatic.com . Pyydämme sinua samalla mainitsemaan nimesi, e-mail osoitteesi ja puhelinnumerosi sekä yrityksesi. Sinun on myös varauduttava todistamaan henkilöllisyytesi, jotta voimme varmistaa, että käsittelymme kohdistuu oikeaan henkilöön.

Mikäli katsot, että henkilötietojesi käsittely ei ole lainmukaista, voit myös tehdä valituksen toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle. Suomessa valvova viranomainen on Tietosuojavaltuutetun toimisto.

9. Tietosuojaselosteen päivittäminen

Saatamme tehdä päivityksiä tähän tietosuojaselosteeseen toimintamme taikka tietosuojaperiaatteidemme muuttuessa. Päivitykset voivat tulla ajankohtaisiksi myös asetusten muuttuessa. Muutokset tulevat voimaan, kun olemme julkaisseet päivitetyn tietosuojaselosteen. Pyydämmekin sinua siitä syystä tutustumaan tämän tietosuojaselosteen sisältöön säännöllisin väliajoin. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista www-sivuilla ja tiedotamme muutoksista sähköpostitse suoraan niille, jotka ovat markkinointi- ja asiakasrekisterissämme.

10. Mihin voin ottaa yhteyttä tietosuoja-asioissa?

Markkinointi- ja asiakasrekisteriä koskevat asiat ja yhteydenotot
Elomatic Oy
Itäinen Rantakatu
72,20810 Turku
Puh. +358 2 412 411

Markkinointi- ja asiakasrekisteri
Teemu Launis
Puh. +358 400 190113
teemu.launis@elomatic.com

Tietosuoja-asioiden koordinaattori

Ari Eronen
Puh. +358 400 352 581
ari.eronen@elomatic.com

Kaikki henkilötietoihin liittyvät oikaisupyynnöt, muutospyynnöt ja tietopyynnöt pyydämme toimittamaan aina sähköpostiin marketingpolicy@elomatic.com